Ninja van Overis

born: April 24, 2013
sex: stallion
colour: bay
studbook: BWP
Darco  Lugano van la Roche  Lugano I 
Adlerflut 
Ocoucha  Codex 
Latoucha 
Reonika van overis  Calvados  Uriel 
Gold Rose 
Joyce  Nimmerdor 
Windekind 

General info

ALGEMEEN Op vrijdag 13 december organiseert het AES haar jaarlijkse najaarskeuring bij de Molenheide te Schijndel.
Er is het afgelopen jaar veel veranderd bij het Anglo European Studbook; een nieuwe directie, een nieuw hoofdkantoor in Engeland, een nieuwe website, een online database en ook het AES paspoort kreeg een nieuw jasje. Er is nu besloten dat ook de vorm van de hengstenkeuringscommissie aan verandering toe is.

Zo zal AES directeur Kees van den Oetelaar een stapje terug doen en slechts nog een adviserende rol gaan bekleden. Van den Oetelaar `Het leek ons niet wenselijk om naast mijn rol als directeur nog langer lid te zijn van de keuringscommissie, het is de bedoeling dat deze commissie een onafhankelijk orgaan binnen ons stamboek wordt.’ Het AES is een stamboek dat helemaal op de sport is gericht, het is daarom ook logisch dat er op zoek werd gegaan naar iemand uit de praktijk om van den Oetelaar te vervangen. Niemand minder dan springruiter Eric van der Vleuten heeft zich bereid gevonden zich bij de AES hengstenkeuringscommissie te voegen. Van der Vleuten:`Het AES is een stamboek waarbij goede prestaties worden beloond, dit is een filosofie waarin ik mij als springruiter uiteraard erg in kan vinden’.

De verdere samenstelling van de hengstenkeuringscommissie blijft ongewijzigd en bestaat uit; Koen Olaerts(BE), Caron Nicol(UK) en Bert van den Oetelaar(NL).


Pictures

 

Pictures Related horses

Ferrero van Overis, full brother to Ninja van Overis


Videos

Ferrero winning the 2013 qualifier for the Bolivarian Games


Offspring

AFSTAMMING Op vrijdag 13 december organiseert het AES haar jaarlijkse najaarskeuring bij de Molenheide te Schijndel.

Er is het afgelopen jaar veel veranderd bij het Anglo European Studbook; een nieuwe directie, een nieuw hoofdkantoor in Engeland, een nieuwe website, een online database en ook het  AES paspoort kreeg een nieuw jasje. Er is nu besloten dat ook de vorm van de hengstenkeuringscommissie aan verandering toe is.
 

Zo zal AES directeur Kees van den Oetelaar een stapje terug doen en slechts nog een adviserende rol gaan bekleden.  Van den Oetelaar `Het leek ons niet wenselijk om naast mijn rol als directeur nog langer lid te zijn van de keuringscommissie, het is de bedoeling dat deze commissie een onafhankelijk orgaan binnen ons stamboek wordt.’ Het AES is een stamboek dat helemaal op de sport is gericht, het is daarom ook logisch dat er op zoek werd gegaan naar iemand uit de praktijk om van den Oetelaar te vervangen. Niemand minder dan springruiter Eric van der Vleuten heeft zich bereid gevonden zich bij de AES hengstenkeuringscommissie te voegen. Van der Vleuten:`Het AES is een stamboek waarbij goede prestaties worden beloond, dit is een filosofie waarin ik mij als springruiter uiteraard erg in kan vinden’.

 

De verdere samenstelling van de hengstenkeuringscommissie blijft ongewijzigd en bestaat uit; Koen Olaerts(BE), Caron Nicol(UK) en Bert van den Oetelaar(NL).